Halaman Utama / Mengenai Kami

Mengenai Kami

Amanah Raya Berhad adalah syarikat pentadbir amanah utama Malaysia yang dimiliki sepenuhnya oleh Kerajaan Malaysia

PROFIL

Cerita Kami

Ditubuhkan pada tahun 1921 sebagai Jabatan Pentadbir Amanah Awam dan Pentadbir Rasmi, syarikat kami kemudiannya telah dikorporatkan pada tahun 1995.

Kami terus memberikan perkhidmatan Pengurusan Warisan kepada negara sambil mengukuhkan portfolio perniagaan kami melalui produk dan perkhidmatan inovatif serta mengoptimumkan kecemerlangan operasi.

PIHAK PENGURUSAN

Barisan Kepimpinan

Diterajui oleh barisan pemimpin berwawasan yang menanamkan budaya korporat yang teguh berlandaskan sifat dedikasi, inovasi, dan memberikan nilai yang tinggi kepada pelanggan kami dalam setiap urusan, kejayaan kami berlandaskan pada kepemimpinan berpengalaman yang ditakrifkan oleh sebuah warisan yang menjangkau lebih 100 tahun.

AHMAD FEIZAL SULAIMAN KHAN

Pengarah Urusan Kumpulan

Autoriti Eksklusif Kami

AmanahRaya adalah satu-satunya institusi pengurusan harta di Malaysia yang mempunyai kuasa dan tanggungjawab dalam menjalankan perkhidmatan pentadbiran harta di bawah Akta Perbadanan Amanah Raya 1995 (PTCA 1995). Nikmatilah ketenangan minda ini bersama kami.

 

Integriti dan Pentadbiran

Rancangan integriti kami memastikan standard etika yang tidak boleh dikompromikan, kerahsiaan, dan ketelusan untuk pelanggan yang kami hargai.